Fanzin

Pobesneli Maks: ratno dobošarenje sa duf kola iz Puta besa ne predstavlja duf, kaže autor dokumentarca

„Duf kola“ iz Puta besa Pobesnelog Maksa upoznala su svet sa terminom australijskog slenga za tehno muziku, ali čovek koji pravi dokumentarac o australijskoj duf kulturi kaže da fantastično vozilo na pogrešan način predstavlja tu reč.

Interstellar: sjajan film, sumanuta fantazija

Filmovi o napuštanju Zemlje odslikavaju politički defetizam našeg doba: radije prihvatamo adaptiranje na slom klime od njegovog sprečavanja

Odvratni pobunjeni seljaci

Epizoda iz filma Monti Pajton i sveti gral, u kojoj kralj Artur bezuspešno pokušava da uveri seljake iz anarhosindikalističke komune u legitimnost svog autoriteta.

Tebra Zemlja

Klimatske promene sjebavaju atmosferu tebra Zemlje. Pregrejan i sit svega, tebra Zemlja upućuje poslednji apel ljudima.

Svetski puč!

Pridružite se Robertu Fosteru dok istražuje zašto toliko žitelja/ki Brazila protestuje protiv THIEFA-e, sumnjive organizacije koja upravlja svetskim prvenstvom i poprilično fašističkim merama koje su uvedene u njihovoj zemlji „zarad dobrobiti igre“.

Zašto industrijski kompleks Alex Jones mora biti uništen

Od kako je objavio video pod nazivom „Fuck Alex Jones“, anarho reper Sole zatrpan je mnoštvom gnevnih komentara Infowars ekipe, koja ga naziva „pederčinom“, ovcom, i „manipulatorom Novog svetskog poretka.

Hip-hop, antifa, punk, Cigani, gde to ima?

Kartonska naselja, svakodnevni fašizam na ulici, u trgovini, kod doktora, gdje te tretiraju kao krimosa ili kao onog tko u službenoj percepciji jednostavno ne postoji. Naši građani drugog reda koji nikada nisu bili top manjinska tema – uspješno su ih zaobišle sve državne politike - Cigani, Gypsies ili Romi sada imaju svoj autentični glas. Taj glas se daleko čuje i jednako brutalno govori o nama kao i njima samima. S antifa reperima iz Zrenjanina, razgovarale smo poslije njihovog nastupa u Medici, gdje su doslovno razvalili – o muzici, Romima, antifašizmu i radu.

Intervju sa Sini Anderson, režiserkom filma 'The Punk Singer'

"The Punk Singer" je novi dokumentarac o Kathleen Hanna, pevačici bendova Bikini Kill i Le Tigre. Pored trejlera i inserata iz filma, režiserka Sini Anderson govori o snimanju filma, šta znači biti u pank bendu, o počecima feminizma trećeg talasa i Riot Grrrl pokreta, o fanzinima, odnosu Hane i Kurta Kobeina, iluziji uspeha i Hanninoj bici sa lajmskom bolešću i svojim budućim projektima.

Ostajemo živi

Povodom Međunarodnog Dana Sećanja na Žrtve Transfobije, 2013.

Kronstadt, Daisy Chain, Refpolk - The Future is still unwritten

Smrt kapitalizmu, za bolji svet, sada Budućnost još uvek nije zapisana

Naši drugari će zgaziti Zlatnu zoru!

Nova pesma Ryana Harveya posvećena grčkim antifašistima

PoP dEFECT RADIO: Nova muzika, saobraćajni gnev i Margret Thatcher

U ovom, pomalo bajatom, ali svejedno sjajnom izdanju PDR-a, možete između ostalog čuti: Clutch, Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine, Rob Zombie, D.O.A. The Thermals, Dead Prez, Offspring, Louis C.K., Chumbawamba i specijalne mikseve na temu oružja i saobraćajnog gneva.

WHISTLEBLOWER - feat. Edward Snowden

The Juice Medija o aferi globalnog prisluškivanja od strane Nacionalne beznednosne agencije SAD.

Osmobitna anarhija: igrica Riot vam omogućava da se rokate s pandurima

Po svemu sudeći, igrica "Riot" će uznemiriti duhove, bilo nove kočoperne generacije gejmera/ki koja statava u kontekstu sve dublje krize kapitalizma, bilo čuvara status quoa.

Slika iz budućnosti: Recenzija filma "Istok"

Erik Nortman iz "True Blood"-a i Džuno predvode anarhistički kolektiv koji uništava državu i bori se za pravdu protiv gospodara korporativnog kriminala? Sve što mogu da kažem je „gde da se upišem?“

Živjela Socijalistička Anarhija Hrvatska!

Godina je 2023, a u Hrvatskoj je na snazi socijalistička anarhija. Sve je počelo u kolovozu 2017. godine kada je, unatoč negodovanju iz Europske unije, nastupila revolucija. Uskoro se nad zemljom zavijorio crveno-crni barjak, a na snagu je stupilo novo društveno uređenje - uvedena je direktna demokracija, ukinuta je novčana valuta, svi vjerski objekti prenamijenjeni su u muzeje, a diljem Hrvatske niknuli su društveni vrtovi.

Itch - London is Burning

London is Burning, We don’t give a fuck, Barricade the roads the city’s run out of luck. London is Burning, still they talk for us Top of the ladder speaks solution for the poorest.

Postajanje Miki Blankom

Majkl Kvotlbaum Jr. - preko granica roda i rep muzike

Grejl Markus: "Tragovi karmina: tajna istorija kulture XX veka" (Gradac, 2013)

Knjiga teče nehronološki, preko asocijacija, ali u središnjem delu dobro pokriva tu "tajnu" evropsku tradiciju, od srednjovekovnih slobodarskih jeresi, preko Komune i avangarde s početka XX veka, do letrista i situacionista.

(Skoro) kompletna lista anti-Monsanto balada

F Monsanto and F GMO, bro F Roundup and F recombinant Bovine Growth Hormone F Pesticides let's save our youth The government be telling lies but we know the truth

FOOD FIGHT - Saving Kids From Processed Junk

U svetu u kome prehrambene prerađevine proždiru ljudske organizme i životnu sredinu, jedan dečak pokušava da pobegne od nezasite industrije koja proždire njegov komšiluk.

Frying Dutchman - Glas "generacije Fukušima"

Rok bend iz Kjota, Frying Dutchman, donedavno sasvim anoniman, preko noći je postao glasnik generacijskog nezadovoljstva mladih Japana.