Milje evropske duboke države (NATO i Bilderberg)

Ovo je najintenzivnije bavljenje Bilderberg grupom u poslednjih pet godina ovog programa. Za to vreme, Bilderberg grupa je dospela u žižu javnosti i o njoj se priča daleko više nego pre. Na početku ove emisije govori Čarli Skelton (Charlie Skelton) koji poredi iskustvo izveštavanja o G7 sa izveštavanjem o Bilderbergu. Zatim ćemo čuti sažetak izlaganja Daniela Estulina o Bilderberg grupi iz 2007. a potom i neka zaključna zapažanja Tonija Goslinga.

Čarli Skelton (Charlie Skelton) počinje emisiju poređenjem medijske pažnje posvećene sastancima G7 i Bilderberga iz 2015. On opisuje ogromni medijski spektakl i besplatno piće na prvom, državno sponzorisano maltretiranje i vojno obezbeđenje na drugom. Njegov intervjuer, Toni Gosling (Tony Gosling) - koji se takođe bavi istraživanjem Bilderberga, uglavnom se slaže sa njim u pogledu svrhe postojanja Bilderberg grupe, gde se posebno ističe zabijanje klina između Rusije i NATO zemalja. Toni Gosling primećuje da su svi generalni sekretari NATO-a barem od 1971-e prisustvovali sastancima Bilderberg grupe pre nego što su postavljeni na tu dužnost, te da je jedan od njih dao ostavku pošto je otkriven slučaj primanja višemilionskog mita, a drugi se svakodnevno konslutovao sa Vilemom Masterom (Willem Matser) (o kome smo nešto čuli u epizodi 694).

Za detaljnji pregled načina na koji se održavaju sastanci Bilderberg grupe, poslušaćemo intervju iz 2007-e sa Danielom Estulinom (Daniel Estulin), koji je sa njm obavila Boni Folkner (Bonnie Faulkner). On ističe da se tu ne radi o jednoj sveopštoj zaveri, već o grupi ljudi koji se ponašaju u skladu sa svojim uskim interesom. Čini se da mu je zaista gadno da to nazove „zaverom“ - za razliku od drugih učesnika emisije, koji primećuju da su mnogi Bilderbergovci ili dali ostavke nakon što su se kompromitovali barem jednom u svojoj karijeri i li zapravo imaju kriminalne dosijee jednog ili drugog tipa.

Emisiju završavamo kratkim snimkom sa turske televizije, na kom Toni Gosling spominje razne teme, od specijalnog pravnog statusa londonskog Sitija, Bilderberg grupu, masone, i činjenice da su IDIS kreirale strane obaveštajne službe.

Zahvaljujem se Boni Folkner za intervju sa Danielom Estulinom i  Toniju Goslingu za druga dva odlomka.

Izvorna arhiva:

Povezano