Beograd

Od Beograda do Afrina NO PASARAN!

Svugde je Afrin, svuda je otpor. SOLIDARNOST SA AFRINOM, PROTIV FAŠIZMA, DRŽAVA I KAPITALA!

No Border Srbija: Za potpunu slobodu kretanja, protiv represije, rasizma i vređanja ljudskog dostojanstva migranata!

Fizičko zlostavljanje, upotreba suzavca, pretnja uperenim pištoljem u glavu, uzimanje novca, zatvaranje i deportacija… Jednom rečlju policijsko nasilje, svakodnevna je realnost migranata u Srbiji.

Obrenovac: Tragedija za čiji razmjer je kriv ljudski faktor

Sirene u gradu oglasile su se tek u petak, 16. maja, u 5:00 sati ujutro, kada je nasip na Kolubari probijen i kada je voda počela nadirati.

Protest - KRZNO JE UBISTVO! (Beogradska nedelja mode)

Pred početak otvaranja Beogradske nedelje mode "Perwoll Fashion Week" u Belekspo centru, grupa aktivista je mirno izrazila svoj protest zbog surove eksploatacije životinja radi njihovog krzna i kože u modnoj industriji.

Bojkotujte cirkuse! Sloboda za životinje!

Grupa aktivista je dana 12. oktobra 2013. ispred cirkusa Medrano izrazila svoj protest protiv zloupotrebe svih životinja u industriji zabave.

Od trudbenika do beskućnika: Iseljenje radničkih porodica na sneg

Pozivamo čitaoce da odu do Trudbenikove zgrade i podrže porodicu Vukojević koju nameravaju da izbace na sneg. Adresa je Jurija Gagarina 139, Novi Beograd.

Gej mladić brutalno pretučen u centru Beograda

U noći između 7. i 8. septembra 2012. u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu pretučen je gej mladić V.M. (25) od strane nekoliko napadača.

Beograd: Baneri protiv represije

U sklopu poziva Contra Info na propagandne akcije protiv represije anonimni anarhistički aktivisti su postavili tri banera u širem centru Beograda. Istog dana (8.8.2012.) održana je i fudbalska utakmica, tako da je područje u kom su postavljeni baneri bilo preplavljeno policijskim snagama što je akciji dalo i dodatnu simboličnu notu.

Beograd: Stotinu građana protestovalo protiv "Bus Plusa"

Povodom kampanje za besplatna javni prevoz organizacije “99 posto Beograd” večeras je održan protest na Studentskom trgu, a na njemu je učestvovalo oko stotinu građana.

Teror vlasti: Zabrana kupanja na Adi

Želimo da se kupamo kada mi to odlučimo, kada za to imamo vremena, kad god nam se prohte, kao što smo do sada to radili celog života, generacijama unazad, bez ograničenja i zabrana.

8. mart 2012. u Beogradu

Ni suvišne, ni poslušne - i buntovne i solidarne!

Kritički osvrt na beogradski anti-AKTA protest

Ako zagrebeno po površini jako dobrog raspoloženja koje je vladalo među demonstrantima i koje, kao takvo, može vrlo lako da stvori utisak da je protest u celini bio potpuni uspeh, videćemo drugačiju sliku, čak i neke drastične kontradikcije.